Teensokken - Alles wat je altijd al wilde weten

Teensokken. Als je er nog nooit van gehoord hebt lees je hier misschien veel nieuws. Ben je op zoek naar informatie over teensokken, dan hopen we je hier alle informatie te bieden. Teensokken worden ook wel "sokken met tenen" genoemd en zijn bij ons te koop.

Wat zijn teensokken?

De naam verklapt het eigenlijk al. Teensokken zijn sokken waar al je tenen los verpakt zijn. Elke teen heeft dus een eigen kleine sok. Het zijn een soort handschoenen voor je voeten, zo kun je het ook zien. En als je er eenmaal aan gewend bent, dan wil je niets anders meer. 

 

Wat zijn de voordelen van teensokken?

De drie grote voordelen van teensokken zijn;

1. Minder last van blaren

Doordat de tenen allemaal lost verpakt zijn, heb je geen last van wrijving tussen de huid van beide tenen. Door zand, vocht of transpiratie kan daar normaal gesproken irritatie ontstaan die je met teensokken voorkomt. 

2. Bewegingsvrijheid van je tenen

Een normale sok knijpt je tenen toch een beetje samen voorin. En als je één teen beweegt zullen de andere ook meegetrokken worden door de stof. Omdat hier alle tenen los van elkaar zitten is het net alsof je op blote voeten loopt. Je hebt veel meer bewegingsvrijheid en staat daarmee ook op de meest natuurlijk manier.

3. Voorkomen van allerlei andere narigheden

Als je kwalitatief goede teensokken hebt, dan zijn ze van een goed materiaal gemaakt. Daarnaast bevat een teensok meer stof rondom de tenen. Dat zorgt ervoor dat je vocht sneller opgenomen wordt en warmte beter afgevoerd wordt. Kalknagels en zwemmerseczeem krijgen dus minder kans.

Wat zijn de nadelen van teensokken?

De echte nadelen zijn eigenlijk hetzelfde als bij normale sokken. Dus draag je een ultradunne teensok, maar ga je een lange en zware mud run doen, waarbij je sokken vol met zand en steentjes komen? Dan kan het zijn dat er een gaatje bij je tenen ontstaat. 

Verder krijgen we nog wel eens de vraag of door al die stof je tenen niet ver uit elkaar gaan staan. Dat is niet het geval. De stof is niet dermate dik dat je er last van gaat krijgen of dat je schoenen niet meer passen.

Wat zijn de beste teensokken?

Er zijn diverse merken teensokken. Je hebt de goedkope wegwerp-sokjes van een paar euro die je online ziet. Kwalitatief zijn die meestal niet best. Dan zijn er nog merken die vooral sokken maken en twee kleurtjes teensokken erbij doen omdat het toch wel populair is. Ook zijn er merken die wel een focus op teensokken hebben, maar zich vooral richten op Yoga en Pilates, waar ze ook heerlijk voor zijn. Toch kom je bij ons omdat je van hardlopen of wandelen houdt. En dan is er maar één merk dat er ver bovenuit steekt. Dan hebben we het natuurlijk over het Amerikaanse Injinji.

Waar koop je teensokken?

Nou, die koppen we even in. Bij ons natuurlijk! :) Sinds de dag dat Injinji hun eerste stap in Nederland deed, zijn wij al van de partij. We kenden het merk al uit de ultra-wereld en hadden als eens contact gehad met California. 

Sindsdien bestellen we elk model, elke kleur en elke limited edition. Lage, hoge, dunne, dikke, wollen en coolmax. We hebben ze allemaal.

Welke teensokken zijn er?

Teensokken voor hardlopen

Er zijn speciale teensokken voor hardlopen. Ze komen in vier hoogten, No Show, Micro Crew, Crew en Over The Calf. Dus van onzichtbaar tot aan je knie. Je kunt kiezen uit drie diktes; lightweight (vrij dus), original weight (de klassieke sportsok) en midweight (wat dikker.) Qua kleuren en printjes kun je helemaal los.

Teensokken voor trailrunning

Ga je van de gebaande paden af? Er zijn ook teensokken voor trailrunning. Injinji maakt de trail-serie en de ultra-serie, welke beiden geschikt zijn. De laatste zit iets strakker om de voet dan de trail-serie. De sokken zijn allemaal net wat dikker en in drie hoogten verkrijgbaar. Injijnji heeft ook meerdere limited editions trailsokken per jaar, meestal met een leuke print. 

Teensokken voor wandelen

Ook aan de hikers heeft Injinji gedacht, met hun teensokken voor wandelen. Er is een lightweight liner voor onder een normale wollen wandelsok, of een wat dikkere wollen hikingsok.

Teensokken voor dagelijks gebruik

De teensokken kun je natuurlijk allemaal gewoon overdag dagen, ook buiten het sporten om. Toch zijn er sinds kort ook teensokken voor dagelijks gebruik. De Everyday collectie is gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester en komt voorlopig in drie kleuren.

Teensokken met korting

Ben je op zoek naar een kortingscode voor teensokken of zoek je teensokken met korting? Bekijk dan alle teensokken die in de SALE zijn.

Teensokken kopen

Hier bekijk en bestel je de complete collectie teensokken.

Of ga naar Teensokkenwinkel.nl voor een shop met alleen onze teensokken.

InjinjiTeensokken

Laat een reactie achter

All comments are moderated before being published